Börja släktforska som pensionär

Börja släktforska som pensionär

Har du nyligen blivit pensionär och funderar på vad du ska fylla dagarna med? Kanske är släktforskning något som kan bli en ny hobby för dig!

En populär hobby

Har nyfikenheten för släktforskning väckts efter att du klickat dig runt på hemsidan https://hejsenior.se/ och funderat på vad du vill testa nu när du har mer tid över? Släktforskning har blivit populärt på senare år. Delvis kan det bero på att några populära tv-program uppmärksammat fenomenet och delvis verkar möjligheten till DNA-test gjort att fler blir nyfikna. Det finns inget att förlora på att testa; känns det inte som din grej är det bara att sluta igen – men det är stor chans att du fångas av det och fastnar, som så många andra gjort före dig.

Känns det svårt?

Känner du dig osäker på om du kan klara det? De allra flesta använder sig av datorer och släktforskar via nätet idag, så du behöver lite datorvana för att det ska fungera. Behöver du hjälp att förstå programmen brukar det finnas möjlighet till den hjälpen på bibliotek, där kan du också få hjälp om du har behov av att bli bättre på datorer rent allmänt. Med ett erbjudande från https://hejsenior.se/ kan du få en bra grund att börja med och det behöver inte kosta mycket att komma igång med släktforskningen. Skulle du vilja göra ett DNA-test kostar det en del, men det är något du kan ta ställning till senare, när du vet om det här är något som intresserar dig. Det finns massor av tips för dig som är nybörjare på släktforskning och andra som är aktiva online hjälper gärna till om du kör fast, har svårt att läsa en krånglig handstil eller inte förstår hur du bäst går vidare.

Om det inte passar dig

Om det inte passar dig är det inte hela världen. Det finns mycket annat du kan testa och det finns goda chanser att hitta en ny hobby du kan gilla som pensionär – även om det inte är just släktforskning. Kolla lite på https://hejsenior.se/ så får du fler tips om saker du kan testa.