Om Genealogiska föreningen

Om Genealogiska föreningen

För dem som vill släktforska så är en mycket värdefull plats den Genealogiska föreningen som sedan år 1933 sysslat med just detta ämne. Föreningen har sina lokaler i Solna och här har man i över åttio år arbetat med att samla in allt som kan ha med genealogi att göra, bland annat litteratur om lokalhistoria och släkter liksom olika tidningsurklipp som handlar om olika familjer.

Alla är välkomna till Genealogiska föreningens lokaler och kommer man dit för första gången är det helt gratis att göra sina efterforskningar här. Efter det då kostar det femtio kronor per besök och det är det värt då man här kan träffa på information som inte alltid finns någon annanstans, som de stora biblioteken och databaserna.

För den som inte är van vid släktforskning så finns det här ett antal mycket erfarna genealoger som kan hjälpa dig att komma igång och visa hur man går till väga. Man kan också prenumerera på föreningens två tidskrifter liksom komma på intressanta föreläsningar som både informerar och inspirerar. Man kan självfallet också bli medlem och för år 2018 kostar det 250 SEK att bli enskild medlem, och för ytterligare en hundralapp kan hela familjen gå med.