Är du släkt med Charlemagne?

Är du släkt med Charlemagne?

Om du är västerlänning, särskilt europé, så är det i allra högsta grad sannolikt att du är släkt med den frankiske kungen Karl den Store, oftast kallad

Charlemagne i internationella sammanhang. Denne 700-talskung, vars namn gått till historien som Europas förenare och den katolska kyrkans furste, hade nämligen så många barn att de i sin tur gett upphov på ett eller annat sätt till i princip alla européer. Så utan att göra några större efterforskningar så kan du vara nästan säker på att du är släkt med Charlemagne, precis som alla dina europeiska vänner och bekanta.

Karl den Store hade ett större antal hustrur och konkubiner och med dem fick han åtminstone arton barn som kom att leva i olika delar av Europa, vilket kanske kan förklara att de med tiden fick ganska fantasifulla smeknamn som hade kunnat passa i vilken Harry Potter eller Game of Thrones roman som helst. Vad sägs om Pippin Puckelrygg, Hruodhrud och Drogo av Metz? Detta betyder dock inte att ni har samma DNA då många generationer passerat sedan dess, så vill du bekräfta släktskapet är det bäst att ägna sig åt gammalt hederligt sökande och läsande.